Bratislava

Kombi prevoz Beograd Bratislava

Auto prevoz Beograd Bratislava

Vršimo svakodnevni prevoz putnika od Beograda do Bratislave. Vreme polaska uskladjujemo sa Vama. Cena karte u jednom pravcu je 40 eura, a cena povratne karte je 70 eura. Pozovite nas, na raspolaganju smo Vam 24/7.

Geografske odlike

Bratislava leži na obe obale reke Dunav, kod granice Slovačke sa Austrijom i Mađarskom, i na samo sat vremena vožnje do granice sa Češkom Republikom. To je jedini grad na svetu koji se graniči sa dve države. 

Turizam

Bratislava je glavni i najveći grad Slovačke i sedište Bratislavskog kraja. Udaljena je samo 60 km od Beča, a pre Prvog svetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano sa Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Evropi. Granice grada gotovo dosežu državne granice sa Austrijom i Mađarskom.

Na istočnoj obali Dunava nalazi se stari, istorijski deo grada, a na zapadnoj se smestio moderni deo grada. Nekada poznat kao nemački Pressburg, mađarski Pozsony ili srpski Пожун, oduvek je bio jedno od kulturnih središta srednje Evrope. Kao središte viševekovne istorije bio je raskrsnica brojnih kultura i trgovinskih puteva. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke.

Kao središte viševekovne kulture Bratislava obiluje brojnim kulturno istorijskim građevinama koje su većinom smeštene u starom delu grada koje je glavno mesto bogatih kulturnih dešavanja tokom cele godine.

 

PUTUJTE SA CONECTO TRAVELOM

Brzo, sigurno, najpovoljnije

Kontaktirajte nas

Saznajte prvi za naše akcije

Kontaktirajte nas

Zatražite konsultacije i rezervišite na vreme Vaše putovanje!

Branka Cvetkovića 25, 11030, Beograd (Čukarica), Srbija

dežurni telefon 0-24 0628101170 (Viber, WhatsApp)

0628101171, 0655108280

Telefon u Austriji: +436641740729

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

English French German Italian Portuguese Russian Spanish